Projekt Buenos Aires to 25 małych hodowców z gospodarstw, które mają potencjał do uprawy wysokiej jakości kawy, poniżej 5 hektarów powierzchni, zlokalizowanych na zboczach wulkanu Santa Ana.
Salwador Buenos Aires to mieszanka odmian botanicznych Kenia, Bourbon oraz Pacas, uprawianych na wysokości 1300 – 1700 m n.p.m., która została poddana obróbce mytej. W smaku znajdziecie intensywną słodycz mlecznej czekolady oraz migdału, w kompozycji z delikatną, klarowną kwasowością mandarynki. Salwador Buenos Aires to bardzo zbalansowana i gładka kawa o wysokim body.
Spróbuj i wesprzyj małych rolników z okolic wulkanu Santa Ana.
Kraj: Salwador
Region: KENIA, BOURBON, PACAS
Obróbka: Myta
Profil sensoryczny: MADNARYNKA, MIGDAŁ, MLECZNA CZEKOLADA
Uprawa: 1300 – 1700 M N.P.M
Data Palenia: 28/12/2020