DARMOWA DOSTAWA do paczkomatu od 99 zł (lub jedyne 5 zł poniżej tej kwoty)

Szukaj

"Espresso Box" - 4x 250 g kawy do espresso / kawiarek - NOWOŚĆ!

115.00 zł

  • Espresso / ekspresy ciśnieniowe
DOSTAWA: 1-2 DNI ROBOCZE

Oto i jest - świeżutki, czerwcowy Espresso Box! A w nim jak zwykle ciekawe kawy oraz sprawdzone klasyki. Do boxów wraca palarnia BeMyBean, którą kochamy za ich pyszne przelewy. W tym miesiącu spróbujecie również kawy palonej pod espresso / metody ciśnieniowe - FUNKY BEAN. Jest też nowy blend z warszawskiego Coffeelabu oraz dwie, naszym zdaniem jedne z lepszych na polskim rynku speciality - kawy z Brazylii. Jedna wypalona we Wrocławiu przez Figę, a druga w Warszawie przez HAYB. Zapraszamy do degustacji!

W pudełku znajdziecie:

  • Figa - Brazylia San Rafael 250 g
  • BeMyBean - Funky Bean (Gwatemala / Brazylia) 250 g
  • Coffeelab - Continental Blend 250 g
  • HAYB - Brazylia Cerrado 250 g

Figa - Brazylia San Rafael

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Średnio palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, migdałów, karmelu oraz rodzynek.

Kraj pochodzenia kawy: Brazylia
Region: Cerrado
Metoda obróbki: Natural
Odmiana: Catuaí, Mundo Novo
Położenie upraw: 1200 m n. p. m.
Data palenia: 25.05.2021

BeMyBean - Funky Bean

Funky Bean to sezonowa mieszanka do trzeciofalowego, owocowego espresso. Sprawdzająca się również świetnie w kawach mlecznych dając lekki posmak funky. Skład Funky Bean zmienia się w zależności od dostępności surowca, jednak podstawą jest zawsze wysokiej jakości kawa obrabiana metodą suchą (natural) dająca delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.

Świetnie sprawdza się również w przelewie typu Moccamaster gdzie wyciągniemy z niej bardzo wysoką słodycz, lekką kwasowość i odrobinę goryczki.

Kraj: Gwatemala / Brazylia
Region: Jalapa / Minas Gerais
Obróbka: Nutural / Pulped Natural
Wysokość upraw: 1700 / 1100 m n.p.m.
Odmiany: Catuai, Pache San Ramon, Mundo Novo, Catuai
Data Palenia: 26.05.2021

Coffeelab - Continental Blend

Nowy Blend w ofercie warszawskiego Coffeelabu! W paczce znajdziecie ziarna z Hondurasu oraz Kolumbii. Blend ten odda Wam w filiżance odda nuty kakao oraz orzechów. To kawa o niskiej kwasowości, doskonała jako baza kaw mlecznych lub jako pyszny czekoladowy shot!

Kraj pochodzenia: Honduras / Kolumbia
Region: San Andres / Hulia
Metoda obróbki: Mokra
Odmiana: Typica, Caturra, Catuai
Data palenia: 31.05.2021

HAYB - Brazylia Cerrado

Godny następca Brazylii Guaxupe – jeżeli byłeś jej fanem, Cerrado Patrocinio będzie smakować Ci co najmniej równie dobrze!

15 kilometrów na wschód od Patrocinio, znajdziesz zbiór gospodarstw rolnych i plantacji, które są na swój sposób wyjątkowe. Tutaj gleba jest inna: pełna składników odżywczych i obfitująca w niezwykłe minerały. Tutejsze warunki dla rolnictwa są czymś niepodobnym do innych miejsc w Brazylii, a to dlatego, że wszystkie te uprawy znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu, zwanego przez tubylców Chapadão de Ferro, co tłumaczy się na język polski jako “Płaskowyż Żelazny”.

Unikalne czynniki glebowe połączone są z dobrze określonymi porami roku, charakteryzującymi się ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą, która opiera się na produkcji jednorodnych owoców kawy i wspiera gospodarstwa rolne w okresie zbiorów. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, opieka ludzka jest również czynnikiem kluczowym. Raz dojrzałe owoce kawy są zbierane, a następnie segregowane, aby zapewnić, że obrabiane są tylko najlepsze ziarna. Potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane.

To kawa idealna na codzienne espresso i kawy mleczne – jej wysokie body (odczucie pełni), dużo słodyczy i klasyczne nuty czekolady i karmelu czynią ją niezwykle smaczną do picia i bez problemu przekonają do siebie każdego!

Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado
Odmiana botaniczna: Mundo Novo/Yellow Catuai
Wysokość uprawy: 1150 m. n.p.m
Obróbka: Natural
Profil smakowy: karmel, kakao, rodzynki, słodkie i pełne body
Data Palenia: 28/05/2021


Zobacz również:

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów