DARMOWA DOSTAWA do paczkomatu od 99 zł (lub jedyne 5 zł poniżej tej kwoty)

Szukaj

"Przelewowy Box" - 3x 250 g kawy pod przelew / filtr - NOWOŚĆ!

125.00 zł

  • Przelew
DOSTAWA: 1-2 DNI ROBOCZE

Potrzebujesz filtrów do dripa?

W zestawie z tym boxem kupisz je taniej o 5 zł! Wystarczy, że do koszyka dodasz dowolny box pod przelew oraz filtry Hario i użyjesz kodu: FILTRY
——

Wiosna za pasem pora więc na kwietniowe nowości! Oto nasza propozycja ziaren palonych jasno pod metody przelewowe. W boxie znajdziecie zarówno pyszne klasyki jak i zupełnie nowe ciekawe ziarna. Spróbujecie: słodkiej owocowej Etiopii wypalonej przez SIMPLo, doskonałej Kolumbii od Manufaktury Kawy oraz kawy z Brazylii z rzadziej spotykanej obróbki anaerobic 96h.

W pudełku znajdziecie:

  • Figa - Honduras Guara Verde 250 g
  • Qualia - Finca El Arroyo 250 g
  • BeMyBean - Rwanda Kayumbu 250 g

Figa - Honduras Guara Verde

Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Hondurasu, wypalona w wrocławskiej palarni Figa Coffee. Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty śliwek w czekoladzie oraz orzechów włoskich.

To jest szczególna kawa. Dokonując jej zakupu wspierasz kogoś w potrzebie.

Część zysku z każdej paczki Bez Trzymanki jest przekazywana na inicjatywy rowerowe, które zdaniem Figi warto wesprzeć. Może to być wyprawa na koniec świata, festiwal rowerowy albo wyścig. Kultura rowerowa jest właścicielom palarni bardzo bliska i uważają, że jej rozwój ma pozytywny wpływ na nas samych oraz naszą planetę. Do każdej paczki kawy dołączona jest dokładna informacja o projekcie, który jest aktualnie wspierany.

Kraj pochodzenia kawy: Honduras
Region: El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan and Ocotepequ
Metoda obróbki: Washed
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Położenie upraw: 1300 - 2067 m n.p.m.
Data palenia: 22.06.2021

Qualia - Kolumbia Finca El Arroyo

Kawa ziarnista Qualia Kolumbia Finca El Arroyo palona jest jasno pod alternatywne metody parzenia. Profil sensoryczny to wanilia i owoce tropikalne.

Ziarna kawy to 100% arabica z regionu Nari ño w Kolumbii. Kawa została wypalona przez Mistrza Polski Roasting 2020 w szczecińskiej palarni kawy Qualia.

Kraj: Kolumbia
Region: Nari ño
Obróbka: Myta
Odmiana: Castillo
Wysokość upraw: 2100 m.n.p.m.
Profil sensoryczny: Wanilia / Owoce tropikalne
Data palenia: 7.06.2021

BeMyBean - Rwanda Kayumbu

Stacja obróbki Kayumbu została zbudowana przez Armię Rwandy, a od 2013 roku znajduje się w rękach Rwacof, która współpracuje z ponad tysiącem farmerów dostarczających do stacji swoje zbiory. Po zakupie owoców pracownicy stacji sortują je pod względem jakości poprzez floating oraz ocenę wizualną. Kawa następnie trafia do depulpera, który usuwa 80% miąższu. Kawa w partchmencie fermentuje się przez10h, płucze w czystej wodzie i suszy na stołach. W trakcie suszenia kawa przechodzi kolejną kontrolę jakości. Rwacof dba o lokalną społeczność, prowadzi szkolenia dla farmerów i wypłaca bonusy po sprzedaniu gotowych ziaren.

Dobrze zbalansowana kawa o wysokiej herbacianej słodyczy i cytrynowo jabłkowej kwasowości z delikatnym różanym tłem. Przyjemna w dripie, chemexie i innych alternatywnych metodach parzenia. Wypalona przez małą palarnię speciality BeMyBean w Krakowie. Idealne ziarno na letni poranek na tarasie ;-)

Kraj: Rwanda
Region: Kamonyi
Obróbka: Fully Washed
Wysokość upraw: 1.600-2.100 m n.p.m.
Odmiany: Bourbon, Jackson
Profil sensoryczny: Czarna herbata, cytryna, jabłko, róża
Data palenia: 27.05.2021

Zobacz również:

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów