DARMOWA DOSTAWA do paczkomatu niezależnie od wartości zamówienia!

Szukaj

Przelewowy box premium - edycja lipcowa

150.00 zł 130.00 zł

  • Przelew
  • Pojedynczy box
DOSTAWA: 1-2 DNI ROBOCZE

Nasza lipcowa propozycja pod przelew. Box zawiera 3 paczki kawy speciality po 250g każda. Wybierając zestaw premium spróbujecie bardziej owocowych kaw. Znajdziecie tu m.in. słodkie, owocowe Peru z wrocławskiej palarni Figa Coffee, doskonałe Burundi z nutami limonki i owoców pestkowych z warszawskiego Coffeelabu, całość natomiast świetnie uzupełnia klasyczna truskawkowo-kwiatowa Ethiopia od LaCava. Oj aż się chce mielić, parzyć, pić...

W boxie znajdziecie :

    • Figa Coffee - Peru Pilar Sasame Monslace 250 g
    • Coffeelab - Burundi Karinizi 250 g
    • LaCava - Ethiopia Suke Quto 250 g

    Figa Coffee - Peru Pilar Sasame Monslace

    Pilar Sasame Monslave posiada 3 ha ziemi, na których uprawia głównie odmiany Caturra, Typica i Pache, a od jakiegoś czasu osobno hoduje także drzewka z odmiany Catimor. Pilar sam zbiera i przetwarza kawę, a następnie suszy ją na wyłożonym brezentem patio, na którym wysycha od 10 do 15 dni.

    Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty czerwonych owoców oraz wanilii. Słodka i delikatna.

    Ciekawostka: obszary produkcji kawy w Las Pirias znajdują się w pasmach górskich otaczających miasto Jaen. Uprawy na wysokościach od 1600 do 1900 m n.p.m. pozwalają utrzymać czystość odmian kawy oraz wysoką jakość ziaren.

    Kraj pochodzenia: Peru
    Region: wieś El Mirador
    Metoda obróbki: Washed
    Odmiana: Caturra, Pache, Bourbon
    Wysokość upraw: 1600 - 1900 m n.p.m.
    Data palenia:
     19.06.2020

    Coffeelab - Burundi Karinizi

    Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Burundi, wypalona w warszawskiej palarni Coffeelab. Palona średnio (omniroast), idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa oraz innych alternatywnych metod parzenia, jak i do espresso. W jej smaku pojawiają się nuty limonki, toffi oraz owoców pestkowych.

    Kraj pochodzenia: Burundi
    Region: Kayanza
    Metoda obróbki: Washed
    Odmiana: Bourbon, Jackson, Mibirizi
    Data palenia:
     24.06.2020

    LaCava - Ethiopia Suke Quto

    Na stacji myjącej Suke Quto Tesfaye koncentruje się na produkcji kawy w sposób przyjazny środowisku oraz na rozwoju lokalnej społeczności. Mieszkańcy mają zapenione dobre warunki pracy oraz życia z produkcji kawy. Tesfaye zainicjował projekt społeczny polegający na odbudowie lokalanych szkół. Dzięki palarniom, które kupują jego kawę udało mu się zbudować nowy budynek w niedalekej wiosce Kurume. Razem z Haile Gebre z farmy Shakisso, Tesfaye jest jest jedną z osób odpowiedzialnych za sukces kawy z regionu Guji.

    Palona jasno, idealna do ekspresu przelewowego, dripa, Chemexa, AeroPressa, French Pressa, oraz innych alternatywnych metod parzenia. W smaku wyczuwalne są nuty truskawki, białych kwiatów oraz kandyzowanej pomarańczy.

    Kraj pochodzenia: Etiopia
    Region: Guji
    Metoda obróbki: Washed
    Odmiana: Kurume, Welicho
    Wysokość upraw: 1800 - 2200 m n.p.m.
    Data palenia:
    09.06.2020

    Zobacz również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów