DARMOWA DOSTAWA do paczkomatu niezależnie od wartości zamówienia!

Szukaj

Przelewowy Box Premium - edycja sierpniowa

150.00 zł 135.00 zł

  • Przelew
  • Pojedynczy box
DOSTAWA: 1-2 DNI ROBOCZE

Nasza sierpniowa propozycja pod przelew w wersji premium, czyli zawierającej kawy bardziej owocowe, o wyższej kwasowości i ciekawszych nutach smakowych. Box zawiera 3 paczki kawy speciality po 250g każda. Znajdziecie tu m.in. wyrazistą Kenię z wrocławskiej palarni Paloma, w filiżance sporo kwasowości i słodyczy oraz nuty pomarańczy i porzeczki. Idealnym towarzyszem Kenii będzie Etiopia z małej lokalnej palarni Czarna Fala. W filiżance klasyka: cytryna, bergamotka i herbata. Całość dopełni Kostaryka z JAVA Coffee. Delikatna kawa z nutami pomarańczy i orzechów. Oj aż się chce mielić, parzyć, pić...

W boxie znajdziecie :

    • JAVA Coffee - Kostaryka Finca Chayote 250 g
    • Paloma - Kenia Matunda 250 g
    • Czarna Fala - Ethiopia Banko Gotiti 250 g

    JAVA Coffee - Kostaryka Finca Chayote

    Rodzina Aguilera, czyli 12 braci i sióstr, to bardzo znani i szanowani w Kostaryce producenci kawy wysokiej jakości. Każdy z nich ma wyznaczoną rolę w gospodarstwie i podchodzi do swojej pracy bardzo poważnie, czy to przy uprawie i pielęgnacji drzewek czy też w młynie, gdzie kontrolowane są wszystkie etapy obróbki owoców oraz jakość przed i po procesie. Dodatkowi pracownicy zatrudniani są wyłącznie sezonowo podczas zbiorów.

    Uprawia się tu głównie Villa Sarchi, odmianę Arabiki która dominuje w tym regionie. Villa Sarchi to naturalna mutacja Bourbon. Mutacja sprawiła, że drzewka są mniejsze, co umożliwia sadzenie większej ilości drzewek obok siebie. Dodatkowo rodzi zazwyczaj więcej owoców. W filiżance można spodziewać się kwiatowych aromatów, nut pomarańczy orzacha i czereśni oraz przyjemnej, owocowej kwasowości i słodyczy.

    Wszystkie kawy przetwarzane są w młynie należącym do rodziny Aguileras, dzięki temu mogą oni kontrolować jakość każdego etapu. To również ułatwia im eksperymentowanie z różnymi nowymi procesami obróbki owoców. Niedawno rozpoczęli uprawę dwóch kolejnych odmian : Pacamara i Gesha.

    Kraj pochodzenia: Kostaryka
    Region: Los Robles de Naranjo
    Metoda obróbki: Honey
    Wysokość upraw: 1650 m n.p.m.
    Odmiana: Villa Sarchi
    Data palenia:
    21.07.2020

    Paloma - Kenia Matunda

    Kawa ziarnista jakości speciality wypalana przez Wicemistrza Polski Roasterów z ubiegłego roku - Antona Pisinę. Ziarna pochodzą z Kenii, z regionu Nyeri County, palone jasno, idealnie sprawdzą się w ekspresie przelewowym, dripie, Chemexie, AeroPressie, French Pressie oraz innych alternatywnych metod parzenia. W jej smaku pojawiają się nuty limonki, toffi oraz owoców pestkowych. Kawa o wysokiej kwasowości i słodyczy. W filiżance znajdziecie nuty: soczystych pomarańczy, dzikiej róży i czarnej porzeczki.

    Kraj pochodzenia: Kenia
    Region: Nyeri County
    Metoda obróbki: Washed
    Odmiana: Batian, Ruiru 11, SL34
    Data palenia:
    24.07.2020

    Czarna Fala - Etiopia Banko Gotiti

    Kawa wypalana w małej lokalnej palarni Czarna Fala. Ziarna wycenione na 87 punktów cuppingowych w skali SCA. Uprawiana w regionie Yirgacheffe przez działającą od 2012 roku spółdzielnię, która zrzesza obecnie ok. 600 rodzin uprawiających lokalne (tradycyjne) szczepy kawowca. Kawa jest opisana jako Grade 1, czyli najwyższej możliwej jakości. Banko Gotiti to uznany w świecie speciality producent i to ziarno nie zawodzi, dając bardzo klasyczny w swojej etiopskości napar. W filiżance: etiopska klasyka, czyli dojrzała cytryna, bergamotka, herbata

    Kraj pochodzenia: Etiopia
    Region: Yirgecheffe
    Metoda obróbki: Washed
    Odmiana: lokalne odmiany
    Data palenia:
    23.07.2020

    Zobacz również:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów